Könyv City

Könyv City

A séró belőve kandírozott mandarinzselével

2015. március 02. - Emide Buda

1931. március 2-án született Tom Wolfe, a kortárs amerikai irodalom egyik fenegyereke.

 

 

Wolfe újságíróként indult, és eredeti hangjával hamar nagy népszerűségre tett szert. Első könyve is legjobb cikkeinek gyűjteménye volt Kandírozott mandarinzselészínű áramvonal címmel, amivel új stílust teremtett. Könyvével – ami bestseller lett – Wolfe egy csapással a New Journalism vezéralakjává vált. Írásainak a hatvanas évek jellegzetes szereplői és eseményei gazdag és színes témát kínáltak, amit az író ki is használt.

 

 

 

Tom Wolfe: Kandírozott mandarinzselészínű áramvonal

 

Első regényét 1984-ben írta, és ezt számos további követte. Művei nagy népszerűségnek örvendenek Wolfe sziporkázó, érzékletes leírásai, brilliáns nyelvezete és sajátos humora miatt, ugyanakkor vitatottak is. 2010. november 17-én vehette át az életművét elismerő, az Egyesült Államok Nemzeti Könyvdíjának az amerikai irodalomhoz való kimagasló hozzájárulásért járó medált.

 

 

Tom Wolfe: Vérzivatar

 

Legújabb regénye, a 2012-ben kiadott Vérzivatar Miami etnikailag és társadalmilag sokszínű világát mutatja be egy bűnügyi sztorin és sok-sok humoros epizódon keresztül. A könyvet „Az új Amerika nagyregénye” alcímmel reklámozzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvcity.blog.hu/api/trackback/id/tr247234563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása