Könyv City

Könyv City

Minden idők legjobb gyerekkönyvei. Lehet vitatkozni!

2015. április 03. - Emide Buda
Kiválasztották minden idők legjobb gyerekkönyveit a BBC szavazásán. Elismert kritikusok jelölhettek olyan könyveket, amelyeket 10 év alatti gyerekeknek ajánlanak. Az eredmény meglepő lett!
 
 

Az első helyre egy olyan alkotás került, ami nem csak könyvként, hanem filmként is több millió kisgyerek szívét dobogtatta meg. A Malac a pácban (eredetiben Charlotte’s web) egy Wilbur nevű kismalacról szól, aki nem szeretné szalonnaként végezni. Ebben legjobb barátja, egy Charlotte nevű pók, és kis gazdája, Fern igyekszik a segítségére lenni. A történet egyébként 1952-ben született E. B. White tollából, aki a Stuart Little sztoriját is jegyzi.

 

 

E. B. White: Malac a pácban

 

 

Rögtön a második helyen landolt C. S. Lewis Narnia krónikáinak bevezető része.

 

 

C.S. Lewis: Az oroszlány, a boszorkány és a különleges ruhásszekrény

 

A nemzetközileg is jól ismert klasszikusok közül helyet kapott még a listán Lewis Carroltól az Alice Csodaországban, A Kisherceg, A. A. Milne Micimackója és a Harisnyás Pippi.

 

 

Kenneth Graham: Békavári uraság és barátai

 

Kenneth Graham kedves, pozitív szemléletű meséi a tizenkettedik helyet érték el, míg az inkább angolszász kislányok hagyományos olvasmánya, Louisa May Alcott Kisasszonyok című könyve az ötödik lett. A Charlie és a csokigyár pedig a nyolcadik.

 

 

Roald Dahl: Charley és a csokigyár

 

 

Érdekes szereplő a gyerekkönyv írók között Ursula K. Le Guin, akinek regényeinek megfilmesítésén jelenleg scifi csatornák dolgoznak, illetve Tolkien, akitől a Hobbitot delegálták a kritikusok.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvcity.blog.hu/api/trackback/id/tr517336396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása